De e-scooter revolutie: elektrisch wordt de norm

Als ik zo om me heen kijk zie ik ze steeds meer, e-scooters. Als je je enigszins verdiept in de voordelen van de e-scooter begrijp je wel waarom. In dit artikel zullen we de voor en de nadelen beschouwen van de e-scooter, zodat je voor jezelf kunt besluiten of dit ook een juiste aankoop voor jou zou zijn.

Allereerst, laten we de voordelen behandelen van een tweewieler in het algemeen. Het is je wellicht opgevallen dat de Nederlandse wegen steeds voller raken. Het is bepaald geen pretje om autobezitter te zijn met name in de grote steden in de randstad. Zelfs wat boodschappen doen, dat denk je even vlug te kunnen doen, maar geheid kom je vast te staan en duurt het veel langer dan het zou moeten. Om nog maar te zwijgen over alle parkeer problematiek die het bezitten van een auto in Nederland met zich mee brengt. Parkeren is lastig, want er is altijd een tekort aan plekjes, en indien je de auto parkeert in een garage is het peperduur. Dit zijn de twee meest belangrijke punten waarom steeds meer Nederlanders besluiten een tweewieler te kopen.

Okay, dat een scooter, of brommer een nuttig vervoermiddel is om erbij te hebben begrijp je nu wel. Maar waarom dan de keuze voor elektrisch? Enfin, weer een randstad probleem is dat steeds meer steden benzine voertuigen weren. Dus het is een veiligere keuze voor de toekomst om nu al over te stappen op elektrische voertuigen waar dus ook een escooter onder valt. Wanneer je een benzine voertuig koopt is nog maar de vraag of je er mee mag rondrijden in de stad waar jij woont over pakweg een paar jaar.

Een ander groot voordeel van de escooter is dat deze veel minder vaak technische mankementen kent dan de traditionele scooter. Opstartproblemen zijn definitief verleden tijd. De escooter is natuurlijk fluisterstil. Al kan dat door sommigen ook gezien worden door een nadeel in verband met verkeersgevaar. Ten slotte, is de e-scooter tot wel 95% minder storingsgevoelig, bron: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/.

Enfin, tot nu toe dan voornamelijk hosanna over de escooter maar er kleven weldegelijk ook wel wat nadelen aan. De aanschafkosten liggen wat hoger dan een normale scooter. De prijs kan dus iets zijn waar veel Nederlanders tegen aan hikken. Maar tegenwoordig is het heel normaal en voor de hand liggend om een scooter te leasen. Meer daarover hier. Zo kun je nu al profiteren van elektrisch rijden op een scooter, terwijl je de aanschafkosten niet in 1 keer hoeft op te hoesten.