Kenteken Brommer Schorsen

Als sinds enige jaren heeft een bromfiets, of brommer, tevens een RDW kenteken en heeft u een brommerrijbewijs nodig om op een brommer te mogen rijden. Het kan voorkomen dat u tijdelijk niet op uw brommer kunt rijden. U dient echter wel aan uw verplichtingen te voldoen en moet wel gewoon wegenbelasting betalen. Tevens moet u voldoen aan de APK-verplichtingen en dient uw brommer verzekerd te zijn. In sommige situaties kunt u langere tijd niet over uw brommer beschikken, bijvoorbeeld bij een langdurige ziekte of bij werk of een stage ver buiten uw woonplaats of in het buitenland. Om u dan niet te belasten met de kosten rondom uw brommer kunt u het kenteken brommer schorsen, zodat u van deze kosten gevrijwaard wordt. Op onze website treft u hieronder informatie aan over de werkwijze kenteken brommer schorsen.

Hoe schors ik het kenteken van mijn brommer?

Het schorsen van het kenteken van uw brommer moet geregistreerd worden bij de RijksDienst Wegverkeer, afgekort en beter bekend als RDW. U kunt u brommer op twee manieren schorsen die we hieronder voor u uiteen zullen zetten.

Online kenteken brommer schorsen

U kunt het kenteken van uw brommer gemakkelijk schorsen via de website van de RDW. U kiest of u een schorsing wilt aanvragen of verlengen en logt in op de website met uw DigID. Vervolgens kunt u gemakkelijk en stap voor stap online de schorsing aanvragen. Aan de schorsing zijn kosten verbonden die u kunt voldoen middels iDeal.

Kentekenloket of RDW-balie

De schorsing kenteken brommer kunt u tevens regelen via het kentekenloket of de RDW-balie. Kijkt u op de website van de RDW voor de dichtstbijzijnde locatie. Het schorsen van uw kenteken via het kentekenloket of de RDW-balie kan bijvoorbeeld als u niet de beschikking heeft over het internet.

Kosten kenteken brommer schorsen

Aan het schorsen van het kenteken van uw brommer zijn kosten verbonden.