Kenteken auto Schorsen

Heeft u een auto die u tijdelijk niet gebruikt? Dan kan het verstandig zijn om het kenteken van uw auto te schorsen. Vooral als u langere tijd uw auto niet wilt of kunt gebruiken is het schorsen van het kenteken verstandig. Met het schorsen ontdoet u zich namelijk tijdens aan uw verplichtingen met betrekking tot de motorrijtuigenbelasting, oftewel de wegenbelasting, de WA-verzekering met betrekking tot uw auto en de verplichting de auto periodiek te keuren. Door het RDW kenteken schorsen zorgt u er dus voor dat u niet met deze kosten opgescheept wordt terwijl u de auto toch niet gebruikt.

Hoe schors ik het kenteken van mijn auto?

Een kenteken auto schorsen, hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Op onze website zullen we proberen dat duidelijk uiteen te zetten. Het schorsen van het kenteken van uw auto kan op twee manieren, maar een schorsing verloopt altijd via de RijksDienst Wegverkeer, meestal afgekort als RDW.

Online RDW kenteken schorsen

Het gemakkelijkste is het om de schorsing af te handelen via het internet. U kunt simpel online kenteken schorsen via de website van de RDW. Op de website van de RDW kunt u een kenteken schorsing aanmelden of verlengen.

Om dit te kunnen doen moet u inloggen op de website met uw DigID. Zo weet men bij de RDW direct met wie zij van doen hebben en zijn uw persoonlijke gegevens direct voorhanden. U volgt stap voor stap de aanwijzingen en vult de benodigde informatie in. Vervolgens moet u dan de kosten voldoen die verbonden zijn aan de schorsing. De betaling verricht u via iDeal.

Kentekenloket, RDW-balie of RDW keuringsstations

Heeft u geen internet of vind u het niet prettig om uw RDW kenteken online te schorsen? Dan kunt u tevens terecht bij het kentekenloket van de RDW. Ook kunt u terecht bij een RDW-balie of een RDW-keuringsstation. Op de website van de RDW treft u meer informatie aan over de locaties.