Overschrijvingsbewijs kwijt

Als u uw auto wilt verkopen heeft u het overschrijvingsbewijs van uw kenteken nodig. Bij oudere auto’s is dit deel 3 van het kentekenbewijs en bij nieuwe auto’s is dit deel 2. Bent u uw overschrijvingsbewijs kwijt? Dan kan uw auto niet overgeschreven worden op een andere naam. Het overschrijvingsbewijs is daarbij namelijk een bindende factor. Ook kunt u uw kenteken niet schorsen als u niet de beschikking heeft over uw overschrijvingsbewijs. U kunt zich voorstellen dat u niet de enige bent die zijn of haar overschrijvingsbewijs kwijt is, dus gelukkig is er een oplossing.

Kenteken deel 3 kwijt

Bij oudere auto’s bestaat het kentekenbewijs uit deel 1, deel 2 en deel 3. U bent verplicht deel 1 en 2 in uw auto te hebben, aangezien u zonder deze delen niet de weg op mag. Deel 3 heeft u nodig om de auto over te schrijven op een andere naam of om uw voertuig te schorsen. Als u uw kenteken deel 3 kwijt bent, dan kan het overschrijven of schorsen dus niet.

Kenteken deel 2 kwijt

Eigenaars van nieuwere auto zijn in het bezit van het deel 2 voor het overschrijven of schorsen van hun auto. Bent u dit deel 2 kwijt, dan moet u zo snel mogelijk zorgen dat u een nieuw overschrijvingsbewijs aanvraagt. Zonder uw kenteken deel 2 kunt u namelijk in geen enkel geval uw voertuig aan iemand anders overdragen of uw auto schorsen.

Overschrijvingsbewijs aanvragen

Als u uw overschrijvingsbewijs kwijt bent hoeft u niet meteen in paniek te geraken. Jaarlijks zijn er duizenden mensen hun deel 3 of deel 2 kwijt. U kunt bij de RDW een nieuw overschrijvingsbewijs aanvragen. Dat kan bij een loket van de RDW, maar u kunt ook gemakkelijk een nieuw overschrijvingsbewijs aanvragen via de website van de RDW.