Geen lege accu meer met de Wallbox laadpaal

wallbox laadpaal

Heb je recent je auto voordelig kunnen vervangen voor een elektrische wagen? Sinds kort rijd je zorgeloos van de ene naar de andere bestemming, wetende dat je niet langer meer langs het tankstation hoeft om je tank bij te vullen. Maar eigenlijk nog niet helemaal zorgeloos, omdat je nog vaak zoekt naar een geschikte laadpaal in de buurt van je huis om te voorkomen dat je met een lege accu wilt wegrijden.

Daarom is een Wallbox laadpaal bij huis een uitkomst. Want kom je ’s avonds thuis, dan hoef je de accu van je elektrische auto alleen maar aan te sluiten op de laadpaal, zodat je de volgende ochtend volgeladen en op tijd weer vertrekt van huis. Lees in deze blog over de voordelen van een Wallbox laadpaal bij huis en hoe je die bestelt bij Laaddirect.

Een Wallbox laadpaal voor bij huis en bij werk

Zijn er bepaalde locaties waar je vaak met je elektrische auto komt? In de eerste plaats zal hij altijd geparkeerd staan op de oprit naast je huis. Maar rijd je naar werk, dan staat die ook daar grote delen van de dag stil. Op dergelijke plaatsen is het handig als je de accu van je auto kunt opladen. Zo kom je niet voor verrassingen als je wilt wegrijden in een auto met een lege accu. Heb je een elektrische auto in het bezit, dan is een Wallbox laadpaal onmisbaar op je oprit. De laadpaal is gemakkelijk te installeren en afhankelijk van de eigenschappen van je elektrische auto, kies je een Wallbox laadpaal die daarbij past. Wat die eigenschappen zijn, lees je hieronder.

Hoe kies je de juiste Wallbox laadpaal?

Om te bepalen welke Wallbox laadpaal jouw voertuig effectief oplaadt, is het belangrijk een aantal features bij langs te lopen. Als je weet waar jouw elektrische auto aan voldoet, kun je de juiste laadpaal selecteren:

  • Het laadvermogen van de Wallbox die uitgedrukt wordt in kiloWatt (kW), moet hoger zijn dan het vermogen van de onboard lader van de auto. Is andersom het geval, dan heb je veel meer tijd nodig om je accu op te laden. Dit kost meer energie en is allerminst efficiënt.
  • Je kunt een keuze maken tussen een 1-fase of een 3-fase laadpaal van Wallbox met respectievelijk een vermogen van 3,7 kW en 11 kW. Een 3-fase laadpaal is in veel gevallen voordeliger, omdat deze een hoger vermogen heeft. Dus je kunt meer auto’s aankoppelen of jouw elektrische wagen sneller laden.
  • Als je een Wallbox laadpaal wilt bestellen, kun je ervoor kiezen om een enkele stekkeraansluiting te selecteren. Hiermee kun je één auto tegelijk aansluiten aan de laadpaal. Verwacht je in de toekomst uit te breiden met meer hybride auto’s of wil je een reeks laadpalen installeren op de parkeerplaats naast je kantoor, dan kun je laadpaal met een dubbele stekkeraansluiting kopen.

Een Wallbox laadpaal laat je niet alleen installeren op je eigen oprit. Je hebt ook de mogelijkheid om de laadpaal voor het bedrijf te laten installeren. Zoals eerder al werd aangestipt, kun je laadpalen met dubbele stekkeraansluiting kopen om ervoor te zorgen dat de hybride bedrijfswagens en leaseauto’s altijd opgeladen kunnen worden.

Een Wallbox laadpaal kopen bij Laaddirect

Zoek jij nog naar een oplossing om altijd in een volgeladen auto te kunnen stappen? Met een Wallbox laadpaal aan huis zorg je ervoor dat je niet onaangenaam verrast wordt in de vroege ochtend. Je komt altijd op tijd aan op je werk, omdat je niet meer van tevoren langs het tankstation hoeft. Met een volle accu rijd je volledig zorgeloos van huis naar werk.